Kaasaffineurs Van Tricht – cheese aged to perfection!Kaasaffineurs Van Tricht is al meerdere generaties de referentie voor ambachtelijke kazen voornamelijk uit rauwe melk. Ze zijn kind aan huis bij sterrenchefs maar ook bij andere restaurants die aandacht schenken aan lekkere producten. Ze denken graag mee na over de juiste kaas voor het juiste gerecht of het goede moment. De rechtstreekse aankoop bij artisanale producenten zorgt voor een korte keten zodat de producent perfect weet hoe Van Tricht de kazen wenst. Als affineur geven ze ook snel feedback aan de producent over hoe de kazen rijpen. Ze gaan steeds op zoek naar boeren die enkel in hun eigen regio hun kazen verkopen en proberen ze dan te overtuigen om wat van hun producten richting Antwerpen te sturen. 

Eens aangekomen, komen ze terecht in een van de 8 rijpingskasten die sinds 2012 zijn ondergebracht in de voormalige bottelarij van brouwerij De Koninck. Elk kaastype krijgt hier zijn eigen rijpingskast, allemaal met een verschillende temperatuur en vochtigheid. Sommige kazen worden regelmatig gedraaid, anderen gewassen met pekel, eau de vie of bier. Wanneer ze perfect “op punt” zijn vinden ze hun weg naar de winkel op de Fruithoflaan in Berchem  of de nieuwe winkel Only Cheese op de brouwerijsite maar ook naar restaurants en traiteurs in heel de Benelux. Ook mikken zij verder dan onze buurlanden en promoten ons rijk assortiment aan Belgische kazen wereldwijd en voeren zo uit naar onder andere Engeland, Ierland, Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland maar ook verdere bestemmingen zoals Amerika, Malediven, Abud Dhabi en Japan.

Van_Tricht_┬®_kris_vlegels_033
Van_Tricht_┬®_kris_vlegels_030
Van_Tricht_┬®_kris_vlegels_025
Brouwerij 2
Brouwerij 7
De Koninck
Van_Tricht_┬®_kris_vlegels_004
Van_Tricht_┬®_kris_vlegels_012

Kaasaffineurs Van Tricht, cheese aged to perfection. Deze 4 woorden omschrijven helemaal wat zij doen. Continu gaan ze op zoek naar ambachtelijke producenten uit heel de wereld. De kazen worden geaffineerud  in één van de acht “state-of-the-art” rijpingskasten in Brouwerij De Koninck waarna ze op het perfecte moment bij de kaasliefhebber op het bord komen.

Adress: 

Phone:

Email:

Website:

+32 (0)3440 72 12

Boomgaardstraat 1-3
2018 Antwerpen (Berchem)