1st. Maître d'hôtel

van België 2022


GASTRONOMISCHE CLUB PROSPER MONTAGNE VZW organiseerde in het verleden de wedstrijd voor de titel van "EERSTE MAÎTRE D’HÔTEL VAN BELGIE” Officiële meesterschapswedstrijd erkend door de minister bevoegd voor Middenstand bij wet van 13/05/2009. Vanaf de titel eerste Maître d ’Hotel van België 2022 wordt deze wedstrijd georganiseerd door FEDERATION OF TABLE MASTERS VZW.

 

.

Palmares:

1er. Maître d'hôtel

de Belgique 2022


Auparavant , le CLUB GASTRONOMIQUE PROSPER MONTAGNE ASBL organisait le concours pour le titre de "PREMIER MAÎTRE D'HÔTEL DE BELGIQUE "Concours officiel de maîtrise reconnu par le Ministre ayant les Classes Moyennes dans ses attributions par la loi du 13 /05/2009. A partir d’aujourd’hui  le titre de premier Maître d'Hôtel de Belgique 2022, le concours sera organisé par FEDERATION OF TABLE MASTERS ASBL

2017 – Ief Vanhonnacker

2018 – Paul-Henri Cuvelier

2019 – Andy De Brouwer 

2020 – Maxime Verstuyft

2021 – Sam Verheecke

2022 – Simon De Tavenier

1st. Barista of Belgium 2023


We zijn als Federation of Table Masters bijzonder trots om jullie deze nieuwe meesterschapswedstrijd te kunnen aankondingen.

Meer informaite volgt!

 


Nous, la 'Federation of Table Masters', sommes très fiers d'annoncer ce nouveau concours de maîtrise.

Plus d'informations suivront !

Organisation Of

'Belgische Sommelier Gilde'

&

'Vereniging van Vlaamse Sommeliers'




De wedstrijd ‘Best Sommelier of Belgium’ wordt georganiseerd door de Vereniging Vlaamse Sommeliers en de Belgische Sommeliersgilde.


Le concours du ‘Best Sommelier of Belgium’ est organisé par la Gilde des Sommeliers de Belgique et le VVS (Vereniging Vlaamse Sommeliers - Association des Sommeliers Flamands).

Palmares:

1960 Louis Dobbelaere

1961 Oreste Bonola

1962 Jean Everard

1963 Louis Wynants/Ludwig Kloek

1964 Mathilde Capro/Herman Pevenage

1965 André Van Hauwermeiren/François Stas

1966 Fernand Delpire

1967 Alexandre Lefevere/Paul Hicter

1968 Willy Van Hauwermeiren/Elisabeth Mabille

1969 André Gorissen

1970 Jacky Zia

1971 Roland Verbraeken

1972 Werner Desutter

1973 John Naessens

1974 Philippe Dekens

1975 Christian Lambert

1976 Noël Pauwels

1977 Guido Simons

1978 Carlo Zecchin

1979 Hervé Debelle

1980 Harold Follet †

1981 Jean-Marie Maes

1982 Herman De Dapper

1983 Hugo Steels

1984 Benoit Rousse

1985 Frank Desmedt

1986 Marc Wattier

1987 Maurizio Fiorelli

1988 Eric Boschman

1989 Gérard Garroy

1990 Guido Francque


1991 William Wouters (Pazzo)

1992 Dominique Gobert

1993 Lode Heynderickx

1994 Eddy Dandrimont

1995 Lieuwe Ribbens

1996 John Sterckx

1997 Marcel Troisfontaine †

1998 Michel Delrée

1999 Xavier Faber

2000 Bob Zaman

2001 Luk De Rooze

2002 William Wouters (Comme Chez Soi)

2003 Stijn Van der Beken

2004 Joachim Boudens

2005 Yann Satin

2006 Stefaan Camerlinck

2007 Aristide Spies

2008 Kees Dobbelaar

2009 Tim Vandeput

2010 Kris Lismont

2011 Pieter Verheyde

2012 Steven Wullaert

2013 Yanick Dehandschutter

2014 Antoine Lehebel

2015 Benoît Couderé

2016 Joery De Lille

2017 Jasper Van Papeghem

2018 Tom Ieven

2019 Gianluca di Taranto

2021 Dries Corneillie